Razdoblje stasanja

E-mail Ispis
OSKAR je u prostorijama u Mandaličinoj ulici u Zagrebu bio u razdoblju od 1995. do 1999. godine. To je doba prerastanja u pravu organizaciju, u punom smislu te riječi.
Istodobno, to je razdoblje održavanja prvih međunarodno priznatih škola za kvalitetu (za menadžere i za auditore), prvo ozbiljno povezivanje s velikim klijentima, prve ostvarene međunarodne veze, prve pripreme organizacija za dobivanje certifikata iz serije ISO 9000 iz 1994. godine.

U OSKAR-u se pojavljuju i prvi zaposlenici, dolazi do podjele poslova i stvaraju se normativi za oblik dokumentacije, skripti i popratnih dokumenata Konačno, priprema se i prva knjiga iz serije „MALA ENCIKLOPEDIJA KVALITETE“.

Tako se boravak OSKAR-a u prostorijama u Mandaličinoj ulici slobodno može označiti kao razdoblje stasanja.

Navedimo u osnovnim crtama samo dva od nebrojenih događaja.

Upravo u godini 15. godišnjeg jubileja navršava se i deset godina prve europske međunarodno priznate škole za menadžere kvalitete. Ta škola se mogla održati tek nakon dugih pregovora s partnerom iz Austrije, skupog prevođenja obimnog materijala (oko 1.000 stranica), plaćanja svih mogućih licenci i višestrukih kontrola. Prvih 11 polaznika ubrzo je završilo i za menadžere EOQ i auditore kvalitete uz još strože kontrole i pooštrene uvjete. Ono što je oduševljavalo, bila je činjenica da su polaznici, unatoč strogih kriterija i posebno odabranih oštrim stranih ispitivača, dobili natprosječno visoke ocjene. Ubrzo su slijedile druge generacije, a u navedenom razdoblju provedena su i dva analogna školovanja u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

OSKAR se i danas ponosi pripremom Končareve tvornice „Niskonaponske sklopke i transformatori“ za njezino uspješno certificiranje 1996. godine (od strane partnerske organizacije u Austriji). U organizaciji je provedena uspješna edukacija (nizom seminara od vrhovne uprave pa nadalje), konzalting i zajednički rad s timom za kvalitetu – prije i iznad svega razumijevanju i podršci njezinog direktora g. Stjepana Kokanovića, dipl.inž.

Ubrzo zatim krenuli su i kontakti s drugim velikim organizacijama, kao što su „Straža“ (tvornica stakla) iz Huma na Sutli i INA Naftaplin u Zagrebu.

OSKAR je konačno prerastao u organizaciju koja je osiguravala stalna sredstva za sve svoje zaposlenike uz stalan rast i sigurniju perspektivu.

U vrijeme boravka u Mandaličinoj ulici polako su se počela sakupljati sredstva i snage za ozbiljnije poduhvate. Konačno se prišlo ideji o kupovini vlastitog prostora. Uz nove velike žrtve, jamstva, rad i odricanja, podizanjem kredita osigurao se novi prostor u novoj zgradi u ulici Zinke Kunc na Savici.

1999. godine OSKAR se preselio u nove prostorije u ulici Zinke Kunc 3.b.
 
 

20. rođendan OSKAR-a

Poštovani klijenti, suradnici i poslovni partneri

24. travnja 1991., točno prije 20. godina, Oskar d.o.o. je započeo s radom.

Oskar tim.

Certifikat

Certifikat

Novo!

U PRAVO VRIJEME
NOVI PROIZVOD!!!


"VENTURE 08"
(softver i metodologija)
Suvremeni menadžerski alat za
KONTINUIRANU IDENTIFIKACIJU OPASNOSTI I UPRAVLJANJA RIZIKOM POSLOVANJA
(u projektima i procesima).
Jednostavna, brza, efikasna borba protiv svih rizika poslovanja.

Kontakt: Prof. dr. sc. Marko  Bešker
OSKAR d.o.o. Zagreb; +385 98 279 384
E mail: marko.besker@oskar.hr

Anketa

Kako Vam se dopada naš novi web?
 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35 
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva
INTER-ING d.o.o.