Nova područja

E-mail Ispis
OSKAR je u prvo vrijeme na Savici (ul. Zinke Kunc 3.b.) nastavio aktivnosti iz Mandaličine ulice. Međutim, istodobno se sve više počelo razmišljati i o razvoju u pravcu zaokruživanja djelatnosti upravljanja kvalitetom – pa sve do certificiranja. Spoznalo se da Hrvatskoj treba neovisna organizacija za certificiranje sustava upravljanja.
OSKAR, Centar za razvoj i kvalitetu d.o.o. je predložio da Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, koje je kao stručna udruga u Hrvatskoj djelovalo od 1996. godine, osnuje prvu nacionalnu ustanovu za certificiranje sustava upravljanja kvalitetom, okolišem i sl., i to pod imenom Cro Cert.

Uskoro se zbila krupna novost. Početkom 2001. godine OSKAR je u Puli održao prvo međunarodno školovanje za menadžere i auditore okoliša, u radu kojega su sudjelovala dva Hrvata, jedan Makedonac i dvanaest Rusa. Od tog trenutka započinje plodna suradnja s kolegama iz Rusije, a rektorica Jaroslavljskog instituta za unaprjeđenje kvalifikacija, prof.dr.sc. Nina Aniskina Nikolajevna i njezina ekipa s vremenom postaju pravi veliki prijatelji i suradnici OSKAR-a za područje Ruske Federacije.

U to vrijeme stvaraju se i prvi partnerski ugovori s organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje i osniva se u Sarajevu tvrtka-kćer Ros-kar.
To je razdoblje označilo uspješan razvoj još jedne oblasti u području upravljanja sustavima kvalitete: savjetovanje (konzalting), organizacija kod pripreme i provedbe sustava kvalitete prema seriji normi ISO 9000ff.

Osobito treba istaknuti sve veću i ozbiljniju suradnju s DZNM (Državni zavod za normizaciju i mjeriteljstvo), koja je u konačnici rezultirala s akreditiranjem i certificiranjem OSKAR-a.

U okviru djelovanja na društvenom planu, OSKAR se angažirao na stvaranju i podršci HDMK (Hrvatsko društvo menadžera kvalitete), kao i na organizaciji i realizaciji niza domaćih i međunarodnih savjetovanja i konferencija.

Odjel za izdavaštvo već se mogao pohvaliti sa solidnim brojem izdanja iz oblasti kvalitete, upravljanja okolišem, sigurnošću, komunikacijama... Pojavile su se i brojne skripte, a javnost je upoznala seriju knjiga „MALA ENCIKLOPEDIJA KVALITETE“.

Međunarodne škole EOQ su i u Hrvatskoj i izvan nje dobile vrlo ugledan image i OSKAR se već mogao pohvaliti s polaznicima u čijem je sastavu bilo od menadžera do direktora, od sveučilišnih profesora do ministara.

Ovdje treba istaknuti najvrijedniju, najvažniju i najljepšu od svih komponenti u životu i radu OSKAR-a, koja se definitivno potvrdila u razdoblju rada na Savici: stvaranje velikog broja pravih i iskrenih prijatelja i suradnika, koji su se konačno i izjednačili (s punim pravom) sa svim njegovim brigama i problemima, naporima, radom i uspjesima. Svi ti ljudi danas su aktivno prisutni kao predavači, savjetnici, menadžeri i auditori.Oni su postali, oni jesu i oni ostaju onaj pravi, naš OSKAR.

Ništa manje prijateljstvo, suradnja i zajedništvo nije ostvareno ni s velikim i značajnim organizacijama (da nasumce navedemo samo neke od njih), kao što su INA Naftaplin, Zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, Podravka..., ne zaboravljajući i ne podcjenjujući pritom niz malih i srednjih poduzeća, koja je sve i teško nabrojati. Bez takve potpore i razumijevanja bilo bi nemoguće zamisliti OSKAR.
 

20. rođendan OSKAR-a

Poštovani klijenti, suradnici i poslovni partneri

24. travnja 1991., točno prije 20. godina, Oskar d.o.o. je započeo s radom.

Oskar tim.

Certifikat

Certifikat

Novo!

U PRAVO VRIJEME
NOVI PROIZVOD!!!


"VENTURE 08"
(softver i metodologija)
Suvremeni menadžerski alat za
KONTINUIRANU IDENTIFIKACIJU OPASNOSTI I UPRAVLJANJA RIZIKOM POSLOVANJA
(u projektima i procesima).
Jednostavna, brza, efikasna borba protiv svih rizika poslovanja.

Kontakt: Prof. dr. sc. Marko  Bešker
OSKAR d.o.o. Zagreb; +385 98 279 384
E mail: marko.besker@oskar.hr

Anketa

Kako Vam se dopada naš novi web?
 

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25 
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva
INTER-ING d.o.o.